Bács-Kiskun Megye hírek

350 új munkahely Mélykúton a Hunent Zrt. jóvoltából

350 új munkahely Mélykúton a Hunent Zrt. jóvoltából

A Hunent Zrt. mintegy 12,5 milliárd forintból épít új víziszárnyas-feldolgozó a Bács-Kiskun megyei Mélykúton, amellyel 350 új munkahelyet is teremt. A beruházással 20 milliárd forint fölé emelkedhet az árbevétel, így piacvezetővé válhat a vállalat belföldön és a legfőbb piacokon is.

A beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hozzátéve, hogy a zöldmezős beruházáshoz a kormány 4,4 milliárd forintos támogatást biztosít. A fejlesztés hozzájárul a magyar élelmiszeripar továbbra is növekedő pályájához, ami elengedhetetlen a nemzetközi versenyképességhez.

 

A Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,5 milliárd forintos beruházással épít új víziszárnyas-feldolgozó üzemet, amellyel 350 új munkahelyet is teremt

Kiss István, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. elnöke 

 

Kiss István, a Hunent igazgatósági elnöke azt mondta, hogy Európában egyedülálló üzemet hoznak létre, hiszen kapacitásban és technológiai fejlettségben kevés hasonló pecsenyekacsa-vágóhíd és feldolgozóüzem létezik. A kiskunhalasi vállalat fő profilja a pecsenyekacsa, de libával is foglalkoznak, árbevételük 80 százaléka exportból származik, főleg Németországból, de Kanadába és Ázsiába is szállítanak. Az elnök kiemelte, hogy a beruházás tervezésekor odafigyeltek a bérek szintjére is, úgy véli, a hatékonyság növelése hozzá fog járulni a bérek emelkedéséhez.

 

/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink