Bács-Kiskun Megye hírek

87 település 16 milliárd forint támogatásban részesül

87 település 16 milliárd forint támogatásban részesül

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Bács-Kiskun megyében 87 település 127 pályázata mintegy 16 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül.

A megyei közgyűlés elnöke, Rideg László tájékoztatása szerint a TOP keretében a megye forrása mintegy 63 milliárd forint, tavaly 197 megyei pályázatot nyújtottak be, ezek közül most 127 nyert el támogatást. A pályázatok elkészítésében országosan is egyedülálló megyei önkormányzat által koordinált együttműködési, támogató rendszer jött létre, melynek köszönhetően várhatóan minden település olyan érdemi fejlesztéseket hajthat végre, amelyek gazdasági, infrastrukturális és idegenforgalmi tekintetben is a legelőnyösebbek számára.

 

87 település 16 milliárd forint támogatásban részesül Bács-kiskun megyében

87 település 16 milliárd forint támogatásban részesül Bács-kiskun megyében

 

17 településen mintegy 3,15 milliárd forint értékben korszerűsítik az óvodákat és bölcsődéket, míg belvíz elleni védekezésre és csapadékvíz-elvezetésre a 31 sikeresen pályázó település mintegy 3,4 milliárdot költhet. Energetikai korszerűsítés mintegy 2 milliárd forint értékben 23 településen valósulhat meg, továbbá turizmusfejlesztés valósul meg 2 milliárd forintért hat települélsen.  Egészségügyi alapellátás és szociális alapszolgáltatások fejlesztésére 29 pályázat mintegy 1,5 milliárd forintot nyert el. Közlekedésfejlesztés keretében kerékpárutak épülnek, illetve iparterületek és ipari parkok fejlesztésére is sor kerül. Rideg László hangsúlyozta, hogy a fejlesztések nem igényelnek önerőt és további TOP-os pályázatok vannak még függőben.

 

/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink