Bács-Kiskun Megye hírek

Baromfifeldolgozó vágóüzemet adtak át Kiskunfélegyházán

Baromfifeldolgozó vágóüzemet adtak át Kiskunfélegyházán

Átadták az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Baromfifeldolgozó új vágóüzemét Kiskunfélegyházán, a mintegy 1,4 milliárd forint összegű fejlesztést a Pénzügyminisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási programban 559 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette.

Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a kormány a gazdaság újraindulásán dolgozik, ehhez azonban az alkalmazkodóképesség mellett az is szükséges, hogy a magyar cégek folyamatosan fejlődő szolgáltatásokat nyújtsanak és minőségi termékeket tudjanak előállítani. Erős hazai élelmiszeriparra van szükség, mert csak így biztosítható az ország folyamatos élelmiszerellátása, és az esetleges határlezárások esetén az ellátásbiztonság - hangsúlyozta a pénzügyminiszter. Varga Mihály hangsúlyozta: a magyar kormány olyan programon dolgozik, amelynek segítségével a vállalkozások működőképesek maradhatnak, munkahelyeiket megtarthatják és az elvesztett kapacitásaikat újra tudják építeni.

 

Baromfifeldolgozó vágóüzemet adtak át Kiskunfélegyházán

 

Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a baromfifeldolgozó új üzeme óránként 1600 élőállat levágására alkalmas, és megteremtette a liba- és kacsatestek melegbontásának a lehetőségét. A meglévő üzemekhez 2050 négyzetméter nagyságú területtel könnyűszerkezetes üzemrészt kapcsoltak, és átadtak egy korszerű, modern technológiával felszerelt függesztő-vágó-zsigerelő pályát is.Kiemelte: a fejlesztés részeként 215 kilowatt teljesítményű napelemes kiserőművet is építettek, amelyhez 54 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak. Az előző években pedig elkészült a félkész- és késztermékgyártó üzemük is. Az Integrál Zrt. beruházásokra 2000 óta több mint 4 milliárd forintot fordított. A kiskereskedelmet is folyamatosan fejlesztve, már üzletekkel rendelkeznek Kiskunfélegyházán, a környező községekben, Kiskőrösön és Solt városában. 

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink