Bács-Kiskun Megye hírek

Ellenőrzések Bács-Kiskun megye gyümölcsöseiben

Ellenőrzések Bács-Kiskun megye gyümölcsöseiben

Fokozott ellenőrzésre lehet számítani a Bács-Kiskun megye területén lévő gyümölcsösökben és a hozzájuk tartozó feldolgozókban is.

Kiemelt figyelmet fordít a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálata a gyümölcsösökre és a gyümölcsösökhöz tartozó feldolgozókra. Az elsősorban idény jellegű tevékenységet végző területeken a Rendőr-főkapitányság és társszervezetei idegenrendészeti, jövedéki, munkaügyi, adóügyi és közegészségügyi ellenőrzéseket folytatnak. Az eddigi tapasztalatok alapján gyakori hiányosságok vannak, szinte minden területen, ezért az idényre való tekintettel fokozzák az ellenőrzések gyakoriságát.

 


Nagy figyelmet fordítanak Bács-Kiskun megyében az idény munkások ellenőrzésére

 

A megye egész terület vonatkozóan számíthatnak ellenőrzésekre a mezőgazdasági területeken illetve az ide kapcsolódó feldolgozási létesítményekben. Ellenőrizni fogják a melegházakat, a kertészeteket, a gyümölcsösöket. Az ellenőrzések folyamán különös figyelmet kapnak a munkát végző külföldi állampolgárok és az Őket foglalkoztatók is. Ezen túlmenően vizsgálat alá vonják a külföldi munkásoknak szállást biztosító szálláshelyeket és az elszállásoló magánszemélyeket is. Utoljára június 16-án történt egy nagyobb ellenőrzés amelynek során egy térségi gyümölcsösben tartottak ellenőrzést. A helyszínen dolgozó 32 személy közül 11 főt helyszíni bírságban, 1 fiatalkorút pedig figyelmeztetésben részesítettek.

 

-BT-

 

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink