Bács-Kiskun Megye hírek

Kapacitásbővítő beruházás a nemesnádudvari Délity Bútor Zrt.-nél

Kapacitásbővítő beruházás a nemesnádudvari Délity Bútor Zrt.-nél

Közel 320 millió forint európai uniós támogatásból technológiai korszerűsítéssel bővítette bútorgyártó kapacitását a Bács-Kiskun megyei Nemesnádudvaron működő Délity Bútor Zrt.

A 636 millió forint összköltségű beruházás eredményeként a cég termelési kapacitása várhatóan 5 százalékkal bővül. Délity József, a cég vezérigazgatója elmondta: vállalkozásukat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos intenzitású pályázati forrásából fejleszthették. Az elmúlt kilenc hónapban a gyártáshoz kacsolódó és anyagmozgatógépeket szereztek be. Ezek mellett a villamoshálózat kiépítésére és egy tervezőszoftverre is költöttek.

 

Kapacitásbővítő beruházás a nemesnádudvari Délity Bútor Zrt.-nél

 

A Délity Bútor Zrt. 1984-ben egyszemélyes asztalosműhelyként kezdte meg működését kisbútorok gyártásával. Ma már 12 ezer négyzetméter összterületű üzemcsarnokaikban kisbútorok és 13 elemes bútorcsalád gyártásával, valamint egyedi projektek megvalósításával foglalkoznak. Az elmúlt években közel kétmilliárd forintot fordítottak fejlesztésekre. A vezérigazgató kiemelte: vállalkozásuk széles termékpalettával rendelkezik mind a lakossági, mind az irodabútorok terén. Az eladott termékek mennyiségét nézve a lakossági bútorok gyártása a nagyobb volumenű, az irodabútorok eladásából viszont nagyobb jövedelmük származik. 

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink