Bács-Kiskun Megye hírek

Kelebia térségében is megerősítik a műszaki határzárat

Kelebia térségében is megerősítik a műszaki határzárat

Kelebia és Ásotthalom között kerítést építenek a korábban csak gyorstelepítésű drótakadállyal védett határ megerősítése érdekében.

Mivel az illegális határsértések helyszíne a tavalyihoz képest kissé keletebbre tolódott, és az utóbbi heteken érezhetően megemelkedett, a honvédelmi tárca úgy döntött: a Kelebiánál húzódó határszakaszt is ellátja kerítéssel. A nehezen járható, vízfolyásokkal, nádasokkal szabdalt Kelebia és Ásotthalom közötti határszakaszt ugyanis eddig csupán négy sor magas pengésdrótból készült akadály védte. A területen már dolgoznak a cölöpverőgépek, és helyezik le az acéloszlopokat, melyekre dróthálót erősítenek. A munka minél gyorsabb befejezése céljából további erőket csoportosítottak ide.


Katonák kerítést építenek a magyar-szerb határ korábban csak gyorstelepítésű drótakadállyal védett szakaszán Kelebia és Ásotthalom között 2016. április 3-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


A rendőrség honlapján olvasható legfrissebb statisztikák szerint heti szinten már megközelíti az ezret a határsértők száma. Az utóbbi időben a legtöbb migránst, 255-öt húsvéthétfőn fogták el.


MTI / MCOnet

Ász Hír

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink