Bács-Kiskun Megye hírek

Keltető üzemet avattak Jánoshalmán

Keltető üzemet avattak Jánoshalmán

Bács-Tak Kft. új keltető üzemét avatták fel Jánoshalmán, melyen Zsigó Róbert hangsúlyozta: a kormány 2010 óta több mint a duplájára növelte az állatjóléti támogatást, 4 milliárd forintról 9 milliárd forintra nőtt.

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kifejtette, "a baromfitenyésztés és feldolgozás valóban a mi ügyünk, mivel ez az ágazat közvetlen EU támogatásban nem részesül", a kormányzat így csak költségvetési forrásokból tud támogatást nyújtani a termelőknek. A baromfitenyésztés és a baromfi-egészségügy adja a magyar mezőgazdasági kibocsátás mintegy 13 százalékát. A szektor 60 ezer embernek ad munkát, és csaknem 100 százalékban magyar kézben van - tette hozzá.

 

Keltető üzemet avattak Jánoshalmán - fotó: halasmedia.hu

A Bács-Tak Kft. új keltető üzeme szorosan kapcsolódik a Hunent Zrt. új mélykúti vágóhídjának építéséhez

 

Bács-Tak Kft. beruházás 835 millió forintból valósult meg, amiből 600 millió forint banki hitel, és a tervek szerint évente több mint 10 millió kacsát keltetnek majd. A beruházás szorosan kapcsolódik a Hunent Zrt. új mélykúti vágóhídjának építéséhez. Mélykúton ősz végétől kezdődik a próbaüzem, teljes kapacitással az üzemben heti 200 ezer pecsenyekacsa és 500 ezer húsliba feldolgozását tervezik. A Bács-Tak Takarmánygyártó és Forgalmazó Kft. 1992-ben alakult Mélykúton, a cég saját fajtatiszta, törzskönyvezett pecsenyekacsa, illetve húsliba szülőpárokkal biztosítja a minden szinten nyomon követhető tenyésztést és feldolgozást. Az állatok egy részét saját telepein, másik részét pedig a céggel szerződéses kapcsolatban álló bérnevelők telepein neveli.

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink