Bács-Kiskun Megye hírek

Készenléti szolgálatot rendeltek el a határon újra megjelent migránsok miatt

Készenléti szolgálatot rendeltek el a határon újra megjelent migránsok miatt

Januárban 500-an, február első felében már 650-en, azóta pedig naponta mintegy 100 migráns jelenik meg újra a szerb-magyar határon.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány (ORFK) ezért február 26-án készenléti szolgálatot rendelt el Bács-Kiskun és a Csongrád megyében. Nem csak a rendőr-főkapitányságok, de a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságának két határvadász bevetési osztálya is készen áll, ha ismét tömegesen jelennének meg a migránsok a szerb-magyar határon. A migránsok egyébként azért jelenhettek meg újra határainknál, mert a szomszédos országokban új intézkedésekkel igyekeznek az illegális bevándorlást csökkenteni. Ausztria után Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában is létszámkorláttal, egyes küldőországok kizárásával igyekeznek visszaszorítani az illegális bevándorlók tömegét. Az ORFK a sajtónak elmondta: folyamatosan elemzi a balkáni eseményeket, és ennek alapján intézkedik.

 
Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadójának február 27-i sajtótájékoztatója


Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadó február 27-én sajtótájékoztatóján kiemelte: felkészültek rá, hogy az illegális bevándorlók új útvonalakat keresnek, majd tájékoztatott a szerb-magyar határon megjelent migránsok fentebb idézett számairól.


MTI / MCOnet

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink