Bács-Kiskun Megye hírek

Kisebb zavargás volt a kiskunhalasi befogadó központban

Kisebb zavargás volt a kiskunhalasi befogadó központban

Tizennégy ember ellen indított nyomozást a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ őrségével szemben január 15-én elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A Nánási László főügyész által jegyzett közlemény szerint a nyomozás a január 15-én 17 óra körül történt kődobálás miatt indult. Az őrizetbe vett, külföldi állampolgárságú embereket folyamatosan hallgatják ki. A kiskunhalasi befogadó központban három menekültügyi őrizetes férfi az internethasználat miatt vitatkozott és dulakodott, majd a fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta őket.Kaviccsal dobálták meg a verekedés miatt kivonuló rendőröket


A megyei főkapitányság arról tájékoztatott, hogy őrizetesek összeverődött 20-25 tagú csoportja kövekkel dobálta meg az a rendőröket, akik közül ketten meg is sérültek. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet.


MTI / MCOnet

Ász Hír

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink