Bács-Kiskun Megye hírek

Kiskunhalas 66 milliót nyert közbiztonságfejlesztésre

Kiskunhalas 66 milliót nyert közbiztonságfejlesztésre

A kiskunhalasi önkormányzat évente 50 millió forinttal támogatja a városi közterület-felügyeletet, most százötven lóerős szolgálati terepjáróval bővült az eszközparkjuk, illetve pályázat útján további 66 millió forintot nyert a város.

Az elmúlt másfél évben jelentősen megváltozott a város rendészete, új szolgáltai járműveket kaptak, közterületi kamerarendszert telepítettek, új informatikai rendszerrel fejlesztették a diszpécserszolgálatot, növelték a közterület-felügyelők számát, újra van hétvégi és éjszakai szolgálat, most pedig egy Fiat Fullback terepjáróval is megerősítették a közterület-felügyelő szolgálatot 7 millió forint értékben.

 

Új terepjáró a kiskunhalasi közterület-felügyeletnél - fotó: Pozsgai Ákos

Az új szolgálati jármű a külterületi feladatok ellátását is megkönnyíti 

 

Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester tájékoztatása szerint a 2015-ben kezdődött fejlesztések sora továbbra is folytatódik. A központi pályázaton elnyert 66 millió forintot a város a közbiztonság további erősítésére fordítja majd: még több helyet kapcsolnak be a közterületi kamerarendszertbe, ezzel megduplázzák a kamerák számát. A kiskunhalasi mezőőrség és a közterület-felügyelet hamarosan éjjellátó készüléket is kap majd, emellett a közelmúltban a gyepmesteri telepet is korszerűsítették.

 

 /T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink