Bács-Kiskun Megye hírek

Kormány támogatás fejlesztésre

Kormány támogatás fejlesztésre

Mintegy 400 millió forintot biztosít a kormány a Hirling József Lovaspark fejlesztésére, 100 millió forintot a Pirtó település útjainak felújítására, valamint 380 millió forintot Mélykút új művelődési központjának megvalósítására.

Sajtótájékoztató keretében jelentették be a lovaspálya fejlesztését, Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja ismertette, hogy az összeget istállók felújítására, csapadékelvezetésre és csatornázásra fordítják. Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerint a fejlesztésnek köszönhetően Kishunhalas visszakerülhet a magyar lovas sport életébe. Hozzátette, hogy már egyeztettek az országos rendőrfőkapitánnyal, hogy a lovas rendőröket Halason készítsék föl.

 

Fejlesztik a Hirling József Lovasparkot

A fejlesztésnek köszönhetően a lovaspark felzárkózhat a legismertebb hazai létesítményekhez: Bábolna, Szilvásvárad és a Nemzeti Lovarda mellé

 

Nagy Ferenc, Pirtó polgármestere beszámolt róla, hogy 100 millió forintot fordíthatnak a falu újtainak felújítására, míg Kovács Tamás, Mélykút polgármestere elmondta, hogy a városhoz méltó, korszerű művelődési központot alakíthatnak ki 380 millió forintból. További kormány támogatás keretében Kiskunmajsán megvásárolják a gyógyfürdő és fürdőkomplexumot, illetve óvodát újítanak fel, valamint Kömpöc városának 20 millió forintot biztosítanak az egészségház felújítására.

 

/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink