Bács-Kiskun Megye hírek

Megkezdődhet a Borostyán út fejlesztése

Megkezdődhet a Borostyán út fejlesztése

Az Amber (Borostyán) vasúti folyosó Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia kezdeményezése, amelyet 2016. decemberében fogadott el az Európai Bizottság. Az új vasúti árufuvarozási folyosó Magyarország vezetésével alakul meg.

Az új folyosó fontos hazai ipari központokat és intermodális terminálokat kapcsol össze az Adriai-tengerrel és a balkáni államokkal. A magyarországi szakasz a Rajka-Csorna/Sopron-Zalaszentiván útvonalon vezet az adriai kikötőváros felé, míg Komáromon és Budapesten keresztül a szerb határig. Az új vasúti nyomvonal hozzájárul a vasúti forgalom fellendítéséhez és a vasúti áruszállítási piac vonzóbbá tételéhez.

 

A Borostyán vasúti árufuvarozási folyosó Magyarország vezetésével alakul meg

A nemzetközi vasúti árufolyosók célja, hogy növeljék a környezetkímélő vasúti teherszállítás versenyképességét

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a nemzetközi vasúti árufolyosók célja, hogy növeljék a környezetkímélő vasúti teherszállítás versenyképességét informatikai, menetrend-technikai és adminisztratív eszközök nemzetközi szintű, költséghatékony és egységes alkalmazása révén. A Borostyán vasúti folyosó útvonala kiemelt szerephez juthat a Kínából egyre nagyobb mennyiségben érkező áruforgalom célba juttatásában.

 

/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink