Bács-Kiskun Megye hírek

Ősszel indul a munka a mélykúti üzemben

Ősszel indul a munka a mélykúti üzemben

A Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mélykúti üzemében ősszel megkezdődhetnek a próbavágások. A mintegy 12,6 milliárd forintos beruházással épülő új víziszárnyas-vágóhíd 350 új munkahelyet hoz létre.

A magyar kormány által 4,4 milliárd forinttal támogatott zöldmezős beruházás közel 9 hektáros telken valósul meg, a beépített terület több mint 18 ezer négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét múlt év szeptember 15-én rakták le és az építkezés első ütemét idén szeptember végére szeretnék befejezni és akkor kezdődnének a próbavágások. A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakon 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett készül egy feldolgozó üzem, egy hűtő- és fagyasztóház és egy szennyvíztelep is.

 

Ősszel megkezdődhetnek a próbavágások a mélykúti víziszárnyas-vágóhídon

Jól halad az építkezés Mélykúton, novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd


Az építkezés mintegy 35 százalékos készültségi állapotban van, a zordra fordult idő nem akadályozza belső gépészeti munkák végzését és a betonozást. Egyedül a hűtőház munkálataival kellett a mostani időjárás miatt leállni. Kapacitásban és technológiai fejlettségben kevés hasonló pecsenyekacsa-vágóhíd és feldolgozóüzem létezik, amelynek beindulásával a Hunent piacvezetővé válhat a legfőbb piacokon is. Kovács Tamás, mélykúti polgármester hangsúlyozta: egy ötezer lakosú város életében nagyon fontos egy ilyen szintű beruházás, új munkahelyek jönnek létre és megnöveli a településhez befolyó iparűzési adót. A város bevételei szinte megduplázódnak. A megyei Top-forrásokból mintegy 400 milliós fejlesztés valósul meg a mélykúti ipari parkban, ahol egy inkubátorházat is építenek. Az újabb fejlesztésekkel további beruházásoknak teremtenek kedvezőbb feltételeket.

 

MTI/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink