Bács-Kiskun Megye hírek

Polgármesteri fórum a fejlesztések jegyében

Polgármesteri fórum a fejlesztések jegyében

Immár hatodik alkalommal gyűltek össze Bács-kiskun megyei polgármesterek, a kétnapos fórumon a megyét érintő fejlesztések, az igénybe vehető támogatások és képzések, a térség foglalkoztatási helyzete, valamint a vidéki élet fellendítése állt fókuszban.

A fórumon levetítették Bács-Kiskun megye imázs filmjét, majd bemutatták a gyűlésnek otthont adó Jakabszállás területi, gazdasági és társadalmi előnyeit. Több előadás hangzott el a kistelepülések fejlesztési lehetőségeiről, a jelenlegi fejlesztések támogatásáról, valamint a Vidékfejlesztési Program pályázaról. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program előrehaladásáról is szó volt, majd a Budapest-Belgrád vasútfejlesztés magyarországi szakaszáról hangzott el előadás.

 

A Bács-Kiskun megyei polgármesterek hatodik alkalommal gyűltek össze egy fórum keretében - forrás: bacskiskun.hu

A Bács-Kiskun megyei polgármesterek hatodik alkalommal gyűltek össze egy fórum keretében

 

A térség foglalkoztatásával kapcsolatban az igénybe vehető bértámogatásokról és képzésekről volt szó, a turizmus keretében pedig bemutatták, hogy a közösségi médián, újságírókon és bloggereken keresztül hogyan lehet népszerűsíteni a településeket. A megyei turisztikai fejlesztések keretében a kerékpáros és aktív kikapcsolódás is előtérbe került.

 

/T.D.

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink