Bács-Kiskun Megye hírek

Tíz új bemutatót tart a jövő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Tíz új bemutatót tart a jövő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Tíz új bemutatóval, köztük hét nagyszínházi előadással, valamint kamara- és stúdiószínházi produkciókkal várja közönségét a következő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

Cseke Péter, intézmény vezetője elmondta: januárban kapta meg a nemzeti minősítést a kecskeméti színház, így első "teljes nemzeti" évadukra készülnek. Kiemelte: a koronavírus-járvány embert próbáló időszaka után vidámság, minőségi szórakozás és zene várja közönségüket a következő szezonban, melyben elindul a kecskeméti operajátszás is. A nagyszínpadi bemutatók közül az első Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor és Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalje lesz Nagy Viktor rendezésében, ezt követi Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátéka, amit Szőcs Artúr rendez. Később Gogol A revizor című vígjátékát Ilja Bocsarnikovsz, Shakespeare Szentivánéji álom című táncszínházi előadását Barta Dóra, Donizetti A csengő című vígoperáját Cseke Péter állítja színpadra.

 

Tíz új bemutatót tart a jövő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

 

A nagyszínházi bemutatók közt a fiatalokat a Hamupipőke című mesebalettel, valamint A jegesmedve szerelmese című zenés "klímamesével" várják.  A Kelemen László Kamaraszínházban Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiáját Kéri Kitty, Woody Allen Férjek és feleségek című komédiáját pedig Szente Vajk rendezi, míg a Ruszt József Stúdiószínházban Szerednyei Béla rendezésében a Jövőre, veled, ugyanitt című romantikus vígjáték második részét mutatják be. Károly Katalin, a színház zenei vezetője hangsúlyozta: a zenei tagozat feladata és szerepe jelentősen növekedni fog Kecskeméten. A következő évadtól minden szezonban három különböző műfajú zenés darabot kínálnak, és a zenés mesejátékok sorozata is folytatódik - mondta. A színház tánctagozatát vezető Barta Dóra kiemelte: nyolcadik évadát kezdi tagozatuk, a Kecskemét City Balett. Nagyszínházi bemutatójuk Shakespeare Szentivánéji álom című műve alapján készül, a Hamupipőke című mesebalettel a gyermekekhez is szólnak a tánc nyelvén, de művészeik a színház több más produkciójában is megjelennek majd.

 

MTI/T.D.

 

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink