Bács-Kiskun Megye hírek

Energetikai korszerűsítés egy kiskunfélegyházi társasházban

Energetikai korszerűsítés egy kiskunfélegyházi társasházban
Az energiaköltségek megtakarításának jegyében újítottak fel egy tízemeletes társasházat Kiskunfélegyházán. A beruházás során több mint félszáz lakás kapott új nyílászárókat, de kicserélték a ház főbejáratának ajtaját is.
Az energetikai korszerűsítési munkák a dr. Holló Lajos utca 71. szám alatti társasházban valósultak meg, hála egy sikeres pályázatnak. A közel 22 és fél millió forintos összeg harmadát az állam, harmadát a kiskunfélegyházi önkormányzat, a fennmaradó harmadot pedig az érintett ház lakói fizették ki. A kivitelezés októberben indult meg, melynek során 60 lakás új nyílászárókkal gazdagodott, továbbá lecserélték a főbejárati ajtót is. A több mint 25 éves épület műszaki átadása november 24-én történt meg.

bacs1.jpg

Új nyílászárókat kaptak a tízemeletes ház lakásai

Sömfelder Józsefné, a lakóház közös képviselője a Trió TV-nek elmondta, hogy az energetikai modernizáción túl a lakóközösség további fejlesztések megvalósításához is hozzájárult, így hamarosan új festést és burkolatot kap a földszinti lépcsőház. Ha ezekkel a munkákkal is végeznek a szakemberek, akkor sor kerülhet a tízemeletes társasház ünnepélyes átadására is, ennek időpontja pedig a tervek szerint valamikor december második hetében lesz - tette hozzá Sömfelder Józsefné.

-W-

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink