Bács-Kiskun Megye hírek

Játszótereket ellenőrzött a fogyasztóvédelem Kalocsán

Játszótereket ellenőrzött a fogyasztóvédelem Kalocsán
Három nagyobb játszótér állapotát vizsgálta felül Kalocsán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az ellenőrzés hatására a város vezetése úgy döntött, hogy a többi helyi létesítménnyel is hasonlóképpen kell eljárni.
A hatóság ellenőrei a Csajda kert, valamint a Petőfi Sándor és a Mócsy János utca játszóterein végeztek vizsgálatokat. Az intézkedések célja az volt, hogy felmérjék a kültéri játékok, kiegészítő eszközök állapotát, továbbá hogy azok megfelelnek-e a különböző biztonságossági és jogszabályi követelményeknek. Boromissza Viktor, a városfejlesztési csoport vezetője a baon.hu-nak elmondta, hogy fogyasztóvédelem munkatársai találtak néhány hiányosságot, melyek pontos felderítésében az önkormányzat műszaki osztályának szakemberei fognak eljárni. Az ellenőrzések és a hibák felkutatása után a balesetveszélyes eszközöket elszállítják, a javíthatóakon pedig karbantartási munkákat fognak elvégezni - tette hozzá Boromissza Viktor.

bacs2.jpg

A problémás játékokat elszállítják vagy megjavítják.

A csoportvezető elmondása szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által vizsgált három játszótéren kívül hamarosan a mindegyiket átvizsgálják Kalocsán. A tervek szerint ez a feladat a jövőben a kommunális intézmény hatáskörébe fog tartozni, mely a heti bejárásokat követően nyilvántartásban fogja rögzíteni a játszótereken szerzett tapasztalatokat.

-W-

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink