Bács-Kiskun Megye hírek

Pintér Sándor Bács-Kiskun megyei beruházást adott át

Pintér Sándor Bács-Kiskun megyei beruházást adott át
Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka férőhely-bővítési beruházást és felújított konyhát adott át a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.


A belügyminiszter az tadáskor kiemelte: a magyarországi börtönökben a jogerősen elítélt fogvatartottak 70 százaléka már munkát végez, és ezzel hozzájárul az eltartásához. Továbbá emlékeztetett a 2010-es kormányprogramra, amelynek meghatározó eleme volt a közrend és a közbiztonság javítása.Pintér Sándor Bács-Kiskun megyei beruházást adott át


Pintér Sándor fontosnak tartja a büntetés-végrehajtási intézetek átalakítását, hogy az egyre több ténylegesen életfogytiglanra ítélt fogva tartását biztosítsák, valamint el kell készíteni azokat a terveket, amelyek lehetővé teszik a munkaképes fogvatartottak teljes foglalkoztatást.A kecskeméti objektumban nyolc zárkát, egy fogvatartotti foglalkoztatót és egy könyvtárhelyiséget is kialakítottak. A segédmunkákat nagyrészt a fogvatartottak végezték.

MTI/MCOnet

Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink