Bács-Kiskun Megye hírek

Jelentős beruházás kezdődik Bács-Kiskun megyében

Jelentős beruházás kezdődik Bács-Kiskun megyében
Aláírta a szerződést a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat és a Magyar Építők Zrt. melynek keretében a kecskeméti kórház új gyógyintézeti központját alakítják ki.
A közel 11 milliárd forintos beruházás február 8-án kezdődött és várhatóan 2012 szeptemberére lesz átadásra kész. A beruházás keretein belük egy 18 ezer négyzetméteres épülettömböt alakítanak ki, mely gyógyintézeti központként funkcionál majd. A Marosi Miklós Ybl-díja építész tervei szerint készülő gyógyintézeti központ építése során nagyon ügyelnek majd, hogy a munkálatok egyáltalán ne zavarják a jelenlegi betegellátást.

Jelentős beruházás kezdődik Bács-Kiskun megyében
A beruházás összköltsége közel 11 milliárd forint

 

A Kecskemét Gyógyintézeti Központ építése Bács-Kiskun megye legnagyobb beruházása, melynek során nem csak az új épület készül el, hanem új felszereléseket, műszereket vásárolnak, hogy egy jól felszerelt és korszerű létesítményben folytatódhasson a gyógyító munka. Előre láthatóan 2013 nyarában fogadhatják majd az első betegeket az új épületben. Mint elhangzott: jelenleg is zajlik a sürgősségi betegosztály átalakítása a kórházban, még idén felújítják a traumatológiai műtőt, amely világszínvonalú felszereltségű lesz, valamint egy szinttel bővül a járóbeteg-szakellátó központ. Egy most megnyert pályázat révén a kórházi nyílászárók teljes cseréjére is sor kerül.


-BT-

 

(Forrás: kecskemet.hu)


Bács-Kiskun megye online - bacsmegye.com


Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink