Bács-Kiskun Megye hírek

A solti Teleki Kastély ismét várja vendégeit

A solti Teleki Kastély ismét várja vendégeit
Ha vannak az életünkben kézzel fogható csodák, akkor minden bizonnyal a kaskantyúi Harmónia Ott­hon közéjük tartozik. Nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint arra, hogy nem hagyják veszni a Solt- Kalimajorban álló gyönyörű Teleki kastélyt. A megyei önkormányzat tulajdonában lévő szálloda és oktatási központ már-már az enyészet martaléka lett, de még időben siettek az épület és környezete megmentésére. Petrichné Veres Sarolta igazgató a lehetőséget látta meg a pusztulásra ítélt történelmi hagyatékban, a kas­télyhoz tartozó 12 hektáros ősparkban. A Harmónia dolgozói és lakói pedig egy emberként álltak mellé és hetek alatt újjávarázsoltak mindent, hogy a kastély rangjához méltóan fogadókész legyen.Teleki Kastély Solt- Kalimajor- Több alternatívát is kidolgoz­tunk a kastély hasznosítását illető­en, hiszen valóságos Paradicsom ez a hely, ami kiválóan alkalmas tudományos konferenciák, csalá­di események, baráti találkozók, fesztiválok rendezésére, de helyet adhat különböző táboroknak, civil műhelyeknek és szinte kifogyha­tatlan a lehetőségek tárháza. In­tézményünk számára nagy kihívás szakmai szempontból is a kastély üzemeltetésének vállalása, hiszen célkitűzéseink megvalósítása újabb lehetőséget ad a bizonyításra, mi­szerint lehet a sérült, fogyatékos és szenvedélybetegségben élőkkel alkotó munkát végezni.

Fantasztikus elszántsággal és lel­kesedéssel dolgoznak a lakóink és kollégák egyaránt, szinte Csipke­rózsika álmából ébresztettük fel a kastélyt. A csapatszellem erősíté­sét, kreativitás fejlesztését, örömet, büszkeséget, sok-sok munkát, pozi­tív önértékelést jelent ez a feladat-mondja az igazgató.Az őspark újból a látogatható

A Teleki Kastély pedig máris tu­risztikai célpont lett, hiszen a szál­lodai szobák a parkra néző ablaka­ival, tökéletes lehetőséget biztosít­nak a pihenésre, a kikapcsolódásra, ugyanakkor nívós találkozók, események helyszíne lehet a 100 fő befogadására képes konferencia terem. A szálloda 2-3-4 ágyas szo­bákkal üzemel, melyek mindegyi­kéhez külön fürdőszoba tartozik. A szobák elegánsak, televízió, mini hifi, dvd is található.A közös be­szélgetésekre a hangulatos, k a n d a l l ó s társalgóban kerülhet sor.A szabadtéri p r o g r a m o k lebonyolítá­sára kiválóan alkalmas a kerti pavilon, a játszótéren fából készült játékok nyúj­tanak szórakozási lehetőséget a gye­rekeknek. A parkon keresztül kiala­kított sétányon a Duna part könnyen megközelíthető, ahol a horgászni sze­retők hódolhatnak szenvedélyüknek. A kastély parkjában teniszpálya ta­lálható, valamint további sportolási lehetőséget jelentenek a rendelkezés­re álló felnőtt és gyermekkerékpár­ok. Kellemes és élménydús kirán­dulás tehető Soltra a Vécsey Károly műemlék jellegű épületébe, ahol a könyvtár működik. A Duna mellett fekvő Felsőrévben lovas centrum várja a turistákat, a solti pincefalu­ban pedig öt-hatszáz löszfalba vájt pincelyuk fölé épített présház kínál látnivalót és nem utolsósorban bor­kóstolási lehetőséget.

A Teleki - Kastély várja vendégeit!Bács Megyeháza

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Küldjön képeslapot ismerősének!

Bács-Kiskun megye Online


Ász Hírportál

 

Bányai Gábor

Bulvár hírek

Partnereink